Veel gestelde vragen

 

Zijn de siliconen veilig te gebruiken voor baby’s?

Al mijn siliconen bijt-speelgoed zijn vrij van BPA en andere schadelijke stoffen. De bijtringen zijn speciaal gemaakt voor babymondjes en daarom veilig om op te sabbelen en bijten. Controleer wel het bijtspeelgoed iedere keer voor gebruik op slijtage of beschadigingen.

 

Hoe kan ik mijn baby-bijtspeelgoed schoonmaken?

Al mijn artikelen zijn goed schoon te maken, vaak is even afspoelen onder de kraan al voldoende. Eventueel mag het ook met een mild sopje. Let wel op met houten kralen, laat deze niet te vaak heel nat worden en droog ze direct goed af. Hout kan door te veel vocht gaan uitzetten.

 

Kunnen de kralen niet losraken?

Al het bijtspeelgoed is zorgvuldig en op meerdere plaatsen goed geknoopt. Mocht er toch onverhoopt een knoopje loslaten, dan zit er nog een veiligheidsknoop achter waardoor de kralen niet loskomen. 

 

Mag ik de bijtring in de koelkast bewaren?

Ja, dat mag. Dit is erg fijn bij doorkomende tandjes van uw kleintje.

 

Mag de bijtring in de vriezer bewaard worden?

Hoewel siliconen kralen tegen extreem koude temperaturen bestand zijn. Raad ik dit toch af wegens gevaar voor vriesbrandplekken bij uw kleintje.

 

Niet gebruiken zonder toezicht?

Hoewel ik veel aandacht besteed aan de veiligheid van de bijtspeelgoed. Geef ik wel het advies om deze niet zonder toezicht te gebruiken. Het blijven toch kralen die je kleintje in het mondje zou kunnen stoppen mochten deze onverhoopt toch los raken. Ook is het niet verstandig om het bijtspeelgoed mee naar bed te geven.

 

Wat als mijn bijtspeelgoed toch stuk gaat?

Zodra er iets aan het bijtspeelgoed mankeert laat uw kleintje er dan niet meer mee spelen. Er is een garantietermijn van drie maanden. Ook buiten deze garantieperiode kan u contact met mij opnemen om samen naar een oplossing te bedenken.